Zamieszczone przez mm_
Instalacja radiowa (8 głośników, antena) - 400 PLN
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam,
Jestem przed zakupem nowej Octavi. Nie chcę wydawać za wiele i zastanawiam się czy dopłacić do wersji AMBITION a w tej czy warto dopłacic 400 PLN na opcję:
Dodam tylko że z tyłu jeździ żona z młodszym dzieciakiem i mam obawy czy 4 głośniki z przodu są wystarczające (boje się że ciągle będę musiał podgłaszać i będzie za głośno z przodu...).
Prośba o opinię zwłaszcza osoby, które posiadają autko wyposażone tylko w 4 głośniki.
P.S. Planuje zakup radia Swing - jeśli to ma jakieś znaczenie.
-
-
Moim zdaniem opłaca się, ja mam wersję Family i nie posiada ona instalacji głośnikowej, w ASO położenie samej instalacji wraz z montażem zakupionych przezemnie głośników (lepsze od ori i niedrogie ) wyniosło mnie około coś między 300-400pln (proszę nie komentować, że można taniej u Zenka w garażu itd ;P). Dopłata 400pln = położenie instalacji wiec praktycznie głośniki gratis są, a instalacja zawsze się przyda.
Komentarz
-
-
Z tego co pamiętam dopłata była za 4 głośniki,a nie za 8.W salonie nie ma sensu przepłacać za oryginalne radio i dodatkowe głośniki,bo można kupić dużo taniej i lepiej(głośniki).Nie wiem jak jest z instalacją antenową jak nie weźmiesz radia,musisz się dowiedzieć w skodzie.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fanZ tego co pamiętam dopłata była za 4 głośniki,a nie za 8.W salonie nie ma sensu przepłacać za oryginalne radio i dodatkowe głośniki,bo można kupić dużo taniej i lepiej(głośniki).Nie wiem jak jest z instalacją antenową jak nie weźmiesz radia,musisz się dowiedzieć w skodzie.
To co napisałem to jest nic więcej tylko skopiowana pozycja z cennika.
Po jej wykupieniu (domyślam się) dokładają instalację z tyłu auta + montują 4 dodatkowe głośniczki w tyle.
Dodam jeszcze tylko, że zapewne po zakupie auta będę miał "bana" od żony na dołożenie do auta choćby złotówki.
Radio SWING podoba mi się wizualnie... z tego co czytałem na tym forum lepiej zamówić je wmontowane fabrycznie bo wtedy jest jakaś druga antena i nie ma problemów z odbiorem radia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez drimikRadio SWING podoba mi się wizualnie... z tego co czytałem na tym forum lepiej zamówić je wmontowane fabrycznie bo wtedy jest jakaś druga antena i nie ma problemów z odbiorem radia.
2.Za cene Swinga w salonie (chyba 1600zł)jak dobrze poszukasz kupisz już używanego Columbusa.Jeśli jednak uparłeś się na Swinga to na rynku wtórnym "chodzą"po około 600zł.Do zwykłego słuchania starczy i Swing.
3.Jeśli lubisz czasami posłuchać lepszej jakości dzwięku to fabryczna instalacja się nie nadaje,wtedy lepiej kupić w salonie bez audio i samemu założyć radio i głośniki i zrobić wygłuszenie.
p.s.Ze Swingiem jest tak jak z 1.4tsi.Na początku wystarczy,ale później człowiek czuje jednak niedosyt.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Dobrze mi sie wydaje że przez okres gwarancji do auta może się dotykać tylko ASO bo inaczej traci się gwarancję ?
Bo jak tak to przez 2 lata nic z głośnikami bym nie robił... nie mam zaufania do ASO...
Czy ewentualnie takie rzeczy jak montarz radia głośników można robić w trakcie gwarancji "na zewnątrz" ?
Komentarz
-
-
jeśli chodzi o antene to kiedyś dostałem zastępczą octavie tur i ona miała jedną antene i akurat pojechałem na trasę którą dość często jeżdżę swoją OII w której mam dwie anteny i powiem że niestety gubiła zasięg na jednej antenie. Moja rada że lepiej mieć dwie anteny i tu pojawiają się dwa rozwiązania pierwsze to zamówić radio w fabryce (ja tak zrobiłem)lub dokupić jakiś wzmacniacz i zamontować. A co do dodatkowych głośników to owszem może i nie są wysokiej klasy ale ja wyszedłem z założenia że lepiej je mieć bo i tak pewnie później zawsze coś tam wypadnie i ich nie zamontuję, no i ja zamówiłem je sobie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fanp.s.Ze Swingiem jest tak jak z 1.4tsi.Na początku wystarczy,ale później człowiek czuje jednak niedosyt.
Komentarz
-
-
Re: Instalacja radiowa (8 głośników, antena) - 400 PLN
Zamieszczone przez drimikWitam,
Jestem przed zakupem nowej Octavi. Nie chcę wydawać za wiele i zastanawiam się czy dopłacić do wersji AMBITION a w tej czy warto dopłacic 400 PLN na opcję:
Dodam tylko że z tyłu jeździ żona z młodszym dzieciakiem i mam obawy czy 4 głośniki z przodu są wystarczające (boje się że ciągle będę musiał podgłaszać i będzie za głośno z przodu...).
Prośba o opinię zwłaszcza osoby, które posiadają autko wyposażone tylko w 4 głośniki.
P.S. Planuje zakup radia Swing - jeśli to ma jakieś znaczenie.
W razie czego mogę Ci sprzedać moje głośniki ;-) (z 2-letniej O2FL; stan idealny) z oryginalnym okablowaniem (między głośnikami, a słupkami drzwi) oraz z 'tubami uszczelniającymi' między głośnikami, a tapicerką.
Komentarz
-
Komentarz